En by, hvor alt er muligt
Med hjertet
DEBAT: Helsingør – Danmarks bedste by hvor alt er muligt. Byen, hvor magi opstår hver dag, og helsingoranere kan drømme stort, også de næste 24 timer, hvor jeg repræsenterer jer som jeres ydmyge og beærede borgmester. En opgave jeg vil gå til med største fornøjelse.
Det var så vildt stort at få denne chance for også at kunne konkurrere lidt med min yngste søn, som blev borgmester i november år 2017 – som 35-årig i Halsnæs kommune.
Alt kan ske af såvel mulige som helt umulige overvejelser for, at livet for hver og en skal være fyldt med solskin og glæde, hvilket vil være mit udgangspunkt i mit virke som borgmester. Relationer mellem os mennesker er altafgørende, uanset hvor i livet vi står, og hvad eller hvilke udgangspunkter eller udfordringer vi har på livets skole. Vi har brug for og kan lære så meget af hinanden, uanset religion, farve, kultur, status med mere. TØR VI? Ja, helsingoranerne gør….
Jeg kommer her med mit bud og skelner ikke til økonomiske begrænsninger, men går efter højeste fællesnævner.
Da jeg fik stafetten fra køkkenchef Casper Sobczyk fra Hotel Marienlyst, valgte jeg at gå den demokratiske vej og også spørge alle, der er tilknyttet Krisecentret Røntofte, hvad de mente, jeg skulle prioritere og stå op for som borgmester.
1 Alle borgere skal kunne komme tættere på deres politikere uden for valgperioderne og italesætte deres tanker, udfordringer, bekymringer. At politikkerne har mod til også at modtage forslag og derefter opstille forslag og ideer fra menigmand og -kvinde, som kan tage dem med i deres betragtninger, inden beslutninger på vegne af helsingoranerne tages.
Kommunen har områder fordelt over hele byen, hvor der sidder hjælpere, også på tværs af deres faglighed, men alle med hjertet på rette sted inden for forskellige svære områder i livet, hvor man også kan gå direkte fra gaden og få råd, vejledning og støtte. Det kan være alt fra økonomisk, juridisk, misbrug, psykiske og sociale områder, i omgivelser hvor man føler sig tryg og tilpas, uanset hvem man er.
2 Uden at ville genere nogen tror jeg på, at vi såvel som i at få en læring i at kunne et håndværk, køre bil andet, så må vi have en uddannelse, læring og viden om barnets behov og udvikling.
Vel vidende om, at vi alle godt ved at vores børn er vores råstof og fremtid og skal mødes fra spæd til voksen, med største respekt for deres forskellighed og alt det de har at byde ind med – hver og en… Vel vidende om at vi også ved, at hvis nogen af os ikke har haft de bedste forudsætninger i livet kan det være en stor udfordring at give videre uden indsigt og ny viden i, hvordan bryder jeg min egen sociale arv….
Her går Helsingør foran som det bedste eksempel med oprettelse af forældreskoler, hvor vi som forældre tilbydes læring om børns behov og udvikling, når vi bliver gravide. Her vil det være uddannede fagfolk, som arbejder tværfagligt og som er kompetente, faglige og erfarne. Her tænker jeg f.eks. jordemødre, sundhedsplejersker, pædagoger, dagplejemødre, læger, lærere og lignende.
At barnet tidligt i sit liv ses og forstås ud fra de behov og udvikling, de har og den altafgørende kærlighed, som vi alle ved er 100 procent afgørende for, at det lykkes, og at de kommende generationer er med til at løfte de kommende samfundsopgaver for de næste generationer.
3 Vi skal have boliger, som er muligt for alle at betale, ud fra hvor de står i livet som henholdsvis ung, voksen eller ældre. Boliger, som er skabt ud fra de behov, vi har på givne tidspunkter. Som en 8-årig dreng sagde til mig: Husk, at de hjemløse skal have et sted at bo, hvor de har det godt og er trygge.
Vi skal have gode, sunde og billige boliger til alle de sårbare, såsom voldsudsatte kvinder og børn, som vælger at flytte til byen, hvilket faktisk ofte sker. Gerne som små kollektiver med fællesarealer, hvor medmenneskeligheden er i højsædet, hvor man har fælleshuse, hvor der laves mad og hygge sammen, hvor man er der for hinanden, og ingen er ensomme, men der tages hånd om alle.
4 Krisecentre er et sted, hvor man får beskyttelse, og hvor tryghed og tillid opbygges – uden økonomisk omkostning som i dag, hvor kvinderne skal betale noget af deres ophold på et krisecenter for at komme væk og ud af volden. Et sted, hvor man eksempelvis som psykisk særlig sårbar kan søge hjælp i det psykiatriske system dækket af vores skat. Gerne som et sted hvor rehabiliteringstanken trives, og hvor der er individuel terapi og gruppeterapi, yoga, pilates, bevidsthedsberøringsmassage, zoneterapi, selvforsvar, dejlig økologisk sund og nærende kost, lavet af en uddannet kok eller køkkenassistent sammen med beboerne. Socialrådgivere, pædagogisk personale, der varetager de udfordringer, som familien sidder med, sammen med advokater, børnepsykologer med videre.
At børnene lærer om følelsernes betydning fra små, at alle er helt så fantastiske og unikke og præcis, som de skal være, at det, de mærker, er OK at mærke og mødes med anerkendelsen uanset hvad.
5 Og her er nogle andre ønsker fra Krisecentret Røntofte:
Medborgerhus og fælles køkken, hvor man mødes flere gange om ugen og spiser sammen til billig penge.
Restauranternes og hotellernes rester gives bort til hjemløse og andre med lave indkomster i stedet for at blive smidt ud.
Sundhedshus ændres til sygehus igen, så man ikke skal til andre byer, når uheldet er ude.
Affaldssortering
Et rigt kulturliv
God handelsby
En mentorordning til alle, der ønsker det, særligt de unge og særlige udsatte.
Fri prævention
Børnefamilier kan vælge at gå hjemme hos børnene, til de er cirka fem år
Gratis advokat bistand.
Leave A Reply